Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Athena Royal στην Πάφο, συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΔΙΞΕ, γεύμα εργασίας και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για διάφορα θέματα που αφορούν τον τουρισμό, και ειδικότερο το marketing.

Στο γεύμα παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πάφου, Κύριος Φαίδωνας Φαίδωνος τον όποιο και προσφώνησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ Κύριος Χριστος Αγγελίδης. Ο Κύριος Φαίδωνος εξήρε το έργο των Διευθυντών ξενοδοχείων, ως τους κατ’ εξοχήν επαγγελματίες του κλάδου, και παράθεσε μεταξύ άλλων τις δικές του απόψεις τόσο για το τουριστικό προϊόν της Πάφου συγκεκριμένα, αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν πέραν των μελών του ΠΑΣΥΔΙΞΕ και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου και των Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης οι οποίοι τοποθετήθηκαν και καταθέσαν εισηγήσεις, τις και οποίες θα επεξεργαστεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με σκοπό την ετοιμασία υπομνήματος που θα υποβληθεί τόσο στο Υφυπουργείο Τουρισμού, όσο και σε άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς Οργανισμούς.

Τα κυριότερα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη συζήτηση είναι ο ανταγωνισμός από τα κατεχόμενα, προβλήματα αεροδρομίων, η παρουσία της Κύπρου σε διεθνής εκθέσεις και η εικόνα που εκπέμπει, η έλλειψη στατιστικών στοιχείων, οι ανάγκες των νέων τουριστών που διαφοροποιούνται, θέματα προσβασιμότητας, θέματα εκπαίδευσης καθώς επίσης και το ύψος του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις για σωστή ανάπτυξη και προώθηση του προϊόντος.

Παρόμοιες συσκέψεις θα ακολουθήσουν και σε άλλες επαρχίες με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη πληροφόρηση για τα προβλήματα που απασχολούν.

Λευκωσία
05 Ιουλίου 2023