ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 33ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/1/2016
«Η πιο ασφαλής συνταγή για θωράκιση από τις παρενέργειες της κρίσης είναι η βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας σε όλους τους τομείς της αλυσίδας φιλοξενίας, και κάτι τέτοιο προϋποθέτει μια ακλόνητη δέσμευση στην ποιότητα από όλους μας»
«Ο σύγχρονος τουρίστας αναζητά μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες της καθημερινής ζωής και όχι προκατασκευασμένα τουριστικά προϊόντα τα οποία μπορεί να βρει οπουδήποτε και για αυτό είναι απαραίτητο επίσης να επενδύσουμε, να ενισχύσουμε και να διαφυλάξουμε την Κυπριακή Φιλοξενία, κάτι το οποίο έχουμε παραμελήσει τα τελευταία χρόνια, έχοντας επηρεαστεί από ξενόφερτες πρακτικές.
Μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι ανάγκες εξυπηρετήσεως τυγχάνουν ραγδαίας και καθημερινής αλλαγής, η λέξη εφησυχασμός θα πρέπει να διαγράφει από το λεξιλόγιο του κάθε επαγγελματία». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ στην ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 08/01/2016 στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.
Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της εκπαίδευσης του προσωπικού υπερθεματίζοντας πως «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός πως η επένδυση στην κτιριακή άψυχη υποδομή δεν είναι καθόλου αρκετή αν δεν συνοδεύεται από την επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα μέσω της συνεχής εκπαίδευσης. Η συνεχής επένδυση και αναβάθμιση τόσο των υπηρεσιών όσο και των κτηριακών εγκαταστάσεων είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος».
Στα πλαίσια επίσης των τρομοκρατικών επιθέσεων που ταλανίζουν την Ευρώπη, ο Κύριος Κοιλάνης ανέφερε πως «η προστασία και η ασφάλεια στην τουριστική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο προώθησης στα χέρια όλων μας. Η Κύπρος θεωρείται ασφαλής τουριστικός προορισμός όμως και πάλι ο εφησυχασμός μπορεί να αποβεί μοιραίος».
Ο Πρόεδρος κλείνοντας αναφέρθηκε επίσης στη σημαντικότητα της συνεργασίας και πως για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πρόκλησης η αγαστή συνεργασία όλων είναι απαραίτητη όμως η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποδειχτεί καινοτόμος και δημιουργική, αποφεύγοντας απαγορευτικές διαδικασίες και γραφειοκρατία. Τέλος υπογράμμισε έντονα την σημασία του συνδέσμου αναφέροντας ότι «Ο Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων μπορεί να στηρίξει άμεσα οποιεσδήποτε ενέργειες στρέφονται προς την σωστή κατεύθυνση αναβάθμισης τόσο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας όσο και του τουρισμού γενικότερα. Είναι καιρός πλέον να αντιληφθούμε ότι για να θέσουμε τα θεμέλια μιας μακροχρόνιας και σωστής στρατηγικής, η συμμετοχή των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι ύψιστης σημασίας. Γι’ αυτό και απαιτούμε όπως ο Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων λαμβάνει ενεργά μέρος σε όλες τις περιπτώσεις όπου καλούμαστε να διαμορφώσουμε πολιτικές που αφορούν το τουριστικό μέλλον αυτού του τόπου. Είμαστε σίγουροι ότι τόσο η συμμετοχή όσο και η προσφορά μας μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει».
Αφιερώματα και Βραβεύσεις Τουρισμού 2015
Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με την απονομή των Ετήσιων Βραβείων.
Τα Βραβεία 2015 απονεμήθηκαν ως εξής:
«Προσωπικότητα Φιλοξενίας 2015» ψηφίστηκε o κος Αντρέας Γρηγορίου, και
«Προσωπικότητα Τουρισμού», για την διαχρονική προσφορά στον τουρισμό της Κύπρου, αναδείχθηκε ο κος Βάσος Χ’Θεοδοσίου
Μεταθανάτιος τιμή απονεμήθηκε στον Αντώνη Αντωνίου πρώην Γενικό Διευθυντή και μέλος του συνδέσμου μας. Το Βραβείο παρέλαβε ο αδελφός του Αντώνη , Γιώργος Αντωνίου.

Επίσης πριν την λήξη της συνέλευση τιμήθηκαν ο τέως πρόεδρος και τα μέλη του πρώην Δ.Σ. και το κλείσιμο των εργασιών έγινε με το κόψιμο της καθιερωμένης Βασιλόπιττας.

Δ.Σ. ΠΑΣΥΔΙΞΕ