Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
 
Φέτος αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς ο Σύνδεσμος μας κλείνει μία γόνιμη περίοδο 35 χρόνων δραστηριότητας, ευδόκιμης παρουσίας και ποιοτικής προσφοράς στον ξενοδοχειακό και ευρύτερο τουριστικό τομέα.
 
Επίσης συμπληρώνεται η τριετής θητεία του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου και η δική μου θητεία ως Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ. Πιστεύουμε ότι το έργο μας υπήρξε υπεύθυνο και συνεπές, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του τουρισμού , ανάγκες οι οποίες βαίνουν διογκούμενες, λόγω των συνεχιζόμενων και αυξανόμενων προκλήσεων και θεωρούμε ότι και εμείς με την σειρά μας συμβάλαμε θετικά στην όλη προσπάθεια για περεταίρω αναβάθμιση του ξενοδοχειακού και τουριστικού τομέα.
 
Θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα στον νέο Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο δύσκολο, αλλά και πολύ ενδιαφέρον έργο τους, και να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη μας. Χρέος όλων μας είναι η περεταίρω ενίσχυση της αγαστής συνεργασίας όλων των εταίρων τουρισμού, έτσι ώστε να θέσουμε γερά και μακροχρόνια θεμέλια για την υλοποίηση των στόχων της τουριστικής πολιτικής.
 
Παραδίδοντας την σκυτάλη στο επόμενο συμβούλιου επιτρέψτε μου να εκφράσω τις θερμές και προσωπικές ευχαριστίες μου σε όλους εσάς που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν καθολη την διάρκεια της θητείας μας, αλλά κυρίως θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, που εργαστήκαν πολύ σκληρά κατά την διάρκεια του έτους έτσι ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης και στους πιστούς χορηγούς μας για την πολύτιμη στήριξη που μας παρέχουν.
Ευχαριστίες εκφράζουμε στους συνεργάτες μας και γραμματεία στο ΚΕΒΕ και
στους ελεγκτές του συνδέσμου ‘Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ’ που εδώ και αρκετά χρόνια επιστρέφουν το αντίτιμο των ετήσιων λογαριασμών.
Ευχαριστίες προς τους όμορους συνδέσμους ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων καθώς και στους άλλους αδελφικούς τουριστικούς συνδέσμους για την άψογη συνεργασία.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω και στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού για την συνεχή προσπάθεια για ανάπτυξη των στελεχών του ξενοδοχειακού και ευρύτερου τουριστικού τομέα. Να είστε σίγουροι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις άμεσες και μελλοντικές προκλήσεις
Μεγάλο ευχαριστώ επίσης στο Υπουργείο μας και τα στελέχη του ΚΟΤ για την διαχρονική στήριξη που επιδεικνύουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τουριστικής μας βιομηχανίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους τους τομείς που διαχειρίζονται,.
 
Σας ευχαριστώ για μιαν ακόμη φορά για την πολύτιμη στήριξη σας και για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τα θέματα τουρισμού.
 
Βάσος Κοιλάνης
Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ.