Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010, η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) στο Ξενοδοχείο HILTON. Την συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού κος Αντώνης Πασχαλίδης, βουλευτές της επιτροπής  εμπορίου και τουρισμού, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ  καθώς και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι.

Στην  ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κος Πόλυς Καλλής εξέφρασε την  διαφωνία των επαγγελματιών διευθυντών για τις δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό τουρισμού του κράτους και τόνισε τους κίνδυνους που εμπερικλείει μια τέτοια απόφαση.  «Οι περικοπές στον Τουρισμό αποτελούν λανθασμένη επιλογή γιατί θα έχει αλυσιδωτή επίδραση στο ευρύτερο φάσμα  των τουριστικών εισοδημάτων αλλά και  μείωση των κρατικών εσόδων».

Στην ομιλία του επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ έθεσε ευθέως το ερώτημα αν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες επιτυχίας το νέο στρατηγικό σχέδιο χωρίς παράλληλο εθνικό σχέδιο βελτίωσης των ανθρωπίνων πόρων και της νοοτροπίας μας. «Οφείλουμε όπως εργαστούμε κατά προτεραιότητα για αναγέννηση της  κυπριακής φιλοξενίας ως το συστατικό που θα αποτελέσει  το κύριο (και μόνο) ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τουριστικής βιομηχανίας». Στα μέτρα αναγέννησης της Φιλοξενίας που προτάθηκαν περιλαμβάνονται: ετοιμασία προτύπου, σχολικό μάθημα, επιμόρφωση υπαλλήλων, βαρόμετρο μέτρησης  όπως και εθνικό συμβούλιο φιλοξενίας για συντονισμό.

Επιπλέον τέθηκε το θέμα της ανεπαρκούς κλαδικής εκπαίδευσης, γεγονός που διάβρωσε επικίνδυνα τις βάσεις της τουριστικής πυραμίδας της Κύπρου. Ζητήθηκε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση όλου του φάσματος της τουριστικής εκπαίδευσης. Ο σύνδεσμος επιμένει «Να  τεθούν μέση, ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση υπό κοινό συντονισμό, ως απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας για ένα ευοίωνο μέλλον της απασχόλησης όπως και ως μέτρο επανάκτησης της κυπριακής ταυτότητας του προϊόντος μας».

Κατά την 2ην ετήσια βράβευση «Προσωπικότητα Τουρισμού» 2010  τιμήθηκε ο κος Γιαννάκης Αρχοντίδης, σημαίνων παράγοντας του κυπριακού τουρισμού. Η βράβευση έγινε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την συνολική του  προσφορά στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Η συνέλευση έκλεισε με  δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.