Ανησυχία Διευθυντών Ξενοδοχείων για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου από την κατάρρευση της Thomas Cook

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και το θέμα που έχει καθοριστεί «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους» ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων τονίζει με ιδιαιτερότητα την τεράστια συμβολή του τουρισμού στην κυπριακή οικονομία όπως και στον τομέα της εργοδότησης.

Όπως αναφέρει, η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου αντιπροσωπεύει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στον τομέα της απασχόλησης καθώς και σε πολλούς άλλους συναφείς τομείς, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση της ανεργίας.

Μελανό σημείο για τον τουρισμό της Κύπρου, αλλά και των άλλων χωρών, προσθέτει ο Σύνδεσμος, είναι η πρόσφατη πτώχευση του Βρετανικού Τουριστικού Κολοσσού Thomas Cook που είχε σαν αποτέλεσμα, πέραν από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω του κλεισίματος και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ στέλνει και δικό του μήνυμα, με την ευχή ότι ο Παγκόσμιος τουρισμός, «αλλά και ο τουρισμός του τόπου μας θα συνεχίσει μια ομαλή και ανοδική πορεία που αποτελεί πάντοτε στήριγμα στην οικονομία του τόπου και στον τομέα απασχόληση για χιλιάδες εργαζόμενους».