Σε κοινή προσπάθεια ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ και ο φορέας ΚΥΠΡΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ επεξεργάστηκαν σημείωμα το οποίο απεστάλη στον Υφυπουργό Τουρισμό για τις δικές του ενέργειες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Βαθύ καθάρισμα, ελαστικότητα και υπομονή
Πως να αντιδράσουμε εις απάντηση της πανδημίας

Ημερομηνία: 15/4/2020
Πρόταση εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων και του φορέα Κύπρια Φιλοξενία.

Υπεύθυνος Σύνταξης: Πόλυς Καλλής

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Κρίση: Πρόβλημα ή Ευκαιρία; 2
Πρώτη ψηλή προτεραιότητα: Ασφάλεια Υγείας 2
Α. Εντολές προς επιχειρήσεις 2
Β. Εντολές προς ταξιδιώτες 3
Γ. Προδιαγραφές Ασφάλεια Υγείας των υποδομών 3
Δ. Κοινωνική απόσταση ή ασφαλής κοινωνική εγγύτητα 3
Ε. Κανόνες Εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών 4
Δεύτερη προτεραιότητα: Επαγγελματικές Επιδράσεις 5
Α. Ελαστικότητα επιχειρήσεων 5
Β. Ελαστικότητα ταξιδιωτών 5
Υπάρχουν κέρδη από την πανδημία 6
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 7

 

Κρίση: Πρόβλημα ή Ευκαιρία;
Βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης που έφερε την παγκόσμια κοινότητα στα όρια της, ενώ έθεσε υπό συνολική αμφισβήτηση αυτονόητες συνήθειες γενεών.
Ο τουρισμός και οι πέριξ αυτού δραστηριότητες έχουν μπει κυριολεκτικά σε καραντίνα, γεγονός που απαιτεί εντελώς καινούργιες. Καλούμαστε να δούμε τα δεδομένα υπό το πρίσμα της αναζήτησης ευκαιριών βελτίωσης!

Πως επιδρά η κρίση στην ταξιδιωτική συμπεριφορά
Η κρίση επηρεάζει εκ βάθρων τη τουριστική βιομηχανία και απασχολεί έντονα πως θα είναι η επόμενη μέρα του τουρισμού. Δύο είναι τα κύρια ερωτήματα:
1. Ποιες είναι οι επιδράσεις στην ταξιδιωτική συμπεριφορά
2. Ποιες οι επιδράσεις στον επιχειρηματικό τουρισμό

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό, ότι η πανδημία αλλάζει ριζικά τον κόσμο! Δύο πράγματα θα αλλάξουν και θα βελτιωθούν ριζικά!
 Πρώτα, το θέμα ασφάλειας υγείας λαμβάνει διαστάσεις θεϊκής εντολής
 Ακολούθως η πλήρη και άνευ όρων ελαστικότητα στις συναλλαγές αποτελούν τα κύρια σημεία αναφοράς στη μετακρίση περίοδο.
Πρώτη ψηλή προτεραιότητα: Ασφάλεια Υγείας
Η ασφάλεια υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, τόσο των πελατών, όσο και του ανθρωπίνου δυναμικού των επιχειρήσεων. Τι θα ισχύει από τούδε και μπρος

Α. Εντολές προς επιχειρήσεις
Όλοι οι απασχολούμενοι θα είναι νομικά υπόχρεοι να γνωρίζουν και να τηρούν με αυστηρότητα τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές υγείας και υγιεινής. Τι εξυπακούει;
 Καλλιέργεια κουλτούρας αποστειρωμένης υγιεινής και ατομικής υγείας,
 Καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς κοινωνικής επαφής,
 Καταρτισμός ομάδας διαχείρισης συναφών θεμάτων,
 Επιμόρφωση και κατάρτιση όλων ανεξαιρέτως, όπως λ.χ. στην πυρασφάλεια
 Πιστοποιητικά υγείας όλων ανεξαιρέτως,
 Τακτικές υγειονομικές ασκήσεις ετοιμότητας,
 Αυστηροί και απροειδοποίητοι έλεγχοι πιστής εφαρμογής κανονισμών,
 Κατάλληλος εξοπλισμός ανίχνευσης, ιχνηλάτισης και απομόνωσης,
 Επαρκή και αποτελεσματικά μέσα προστασίας και καταπολέμησης.

Β. Εντολές προς ταξιδιώτες
Οι ταξιδιώτες θα είναι υπόχρεοι να ακολουθούν οδηγίες υγιεινής και κοινωνικής συμπεριφοράς και να συμμορφώνονται με αυτές με κάθε αυστηρότητα.
 Θα είναι πιθανώς υπόχρεοι να παρουσιάζουν πιστοποιητικά υγείας ή να υποβάλλονται σε άμεση εξέταση συμπτωματολογίας κοκ.
 Θα τους ζητείται να αποφεύγουν να ταξιδέψουν όταν δεν νιώθουν καλά!
 Θα ζητείται να παραμένουν αυτόβουλα σε απομόνωση αν αναπτύξουν συμπτωματολογία.

Γ. Προδιαγραφές Ασφάλεια Υγείας των υποδομών
Το επίπεδο καθαριότητας και προδιαγραφές ασφάλειας περιβάλλοντος, τεχνικών μέσων και πρακτικών θα ανέλθει στο επίπεδο νοσοκομείων / χειρουργείων. Η αυτοματοποίηση ελέγχων των υποδομών για παράδειγμα θα είναι απαραίτητη, όπως λ.χ. ο έλεγχος καθαριότητας εξαερισμών για λεγεωνέλλα (πνευμονία από ύπαρξη του μικροβίου της).
Οι προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων τίθενται σε αυστηρή εφαρμογή και πέραν των κανόνων καταπολέμησης της βακτηριακής επιμόλυνσης, τίθεται και το ζήτημα της ιογενούς επιμόλυνσης.
 Καταλληλότητα και επάρκεια εξοπλισμών,
 Αυστηρά μέτρα ατομικής υγιεινής,
 Αυστηρά μέτρα στο χειρισμό τροφίμων
 Αυστηρή εφαρμογή κανόνων στην παράθεση και απόθεση εδεσμάτων,
 Αυστηρή εφαρμογή όλων των κανόνων αποφυγής επιμολύνσεων κοκ.

Δ. Κοινωνική απόσταση ή ασφαλής κοινωνική εγγύτητα
Η κοινωνικότητα δεν μπορούσε να μένει ανεπηρέαστη. Ενμια νυχτί, όλα τέθηκαν υπό περιορισμό. Η εγκαρδιότητα και η φιλικότητα παύει πλέον να επιδεικνύεται με θερμές χειραψίες, ή ασπασμό ή άλλη φυσική επαφή.

Οι κανόνες κοινωνικής επαφής πιθανόν να πρέπει να ξαναγραφτούν. Ενδεικτικά αναφέρεται ο κανόνας 10/5 που ισχύει στην υποδοχή πελατών. Στα δέκα βήματα απόσταση κάνετε νόημα ότι έχετε δει τον προσερχόμενο, ενώ στα 5 βήματα απόσταση απευθύνεστε και τον καλωσορίζετε λεκτικά και μη-λεκτικά. Ως εκεί. Αντί σωματικής επαφής, κάνετε κίνηση του δεξιού χεριού προς την καρδία, ως ένδειξη εγκάρδιου χαιρετισμού.
Η ενδεδειγμένη κοινωνική απόσταση επαναπροσδιορίζεται παντού.
 Απόσταση στην ουρά αναμονής,
 Απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής,
 Απόσταση ανάμεσα σε ξαπλώστρες παραλίας και πισίνας.

Η αυστηρή προσωπική υγιεινή γίνεται πλέον ‘νομοθέτημα’ και προς πελάτες. Οι ρυπαροί που παραπέμπουν σε ατημέλητη προσωπική υγιεινή δεν θα γίνονται δεκτοί σε χώρους αναψυχής ή διαμονής ή μαζικής συγκέντρωσης.
Η εμφάνιση συμπτωμάτων ή ακόμα η υποψία θα οδηγεί σε υποχρεωτική απομόνωση του ατόμου και ιατρική παρακολούθηση, ενώ ο χώρος θα πρέπει να απολυμαίνεται άμεσα και επαρκώς.

Ε. Κανόνες Εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών
Τι θα γίνει σε καταλύματα, κέντρα αναψυχής, μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροδρόμια, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, μουσεία κλπ. είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό.
 Πρώτιστα πιστοποιημένες συνθήκες απολύμανσης όπως στα χειρουργεία,
 Ακολούθως αυστηροί έλεγχοι εισόδου ή αποτροπής εισόδου στους χώρους με οπτικά και τεχνικά μέσα. Το face control γίνεται hygiene control,
 Oι χώροι εστίασης και αναψυχής αραιώνουν τις θέσεις τους, όπως βεβαίως όλοι οι χώροι μαζικής σύναξης, όπως θέατρα, πλοιάρια αναψυχής, μαζικές συναθροίσεις,
 Υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου, ειδικά σε μεταβατικές περιόδους ή όπου δεν είναι εφικτό το αραίωμα θέσεων π.χ. σε λεωφορεία ή αεροπλάνα.

Ο τρόπος υποδοχής και περιποίησης γίνεται χωρίς επαφές και όπου είναι εφικτό στα όρια της κοινωνικής εγγύτητας. Το χαμόγελο και η εγκαρδιότητα είναι ορατά και από μακρυά.
Η επαναχρησιμοποίηση λινών, σκευών, πιατικών, ποτηριών υπόκειντο πάντα σε αυστηρές προδιαγραφές καθαρισμού, απολύμανσης.
Η χρήση περιβαλλοντικά ορθών υλικών μιας χρήσης αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση. Η αυτοεξυπηρέτηση από μπουφέ επιτρέπεται μετά από απολύμανση των χεριών, ή και μάσκα ειδικά όταν δεν υπάρχει προστατευτικό γυαλί (sneeze screen).
Η παράδοση καταλόγου φαγητών ή ποτών προϋποθέτει αποστειρωμένα αντίτυπα ή πάμε πλήρως σε ηλεκτρονική μορφή.
Ποια μέτρα λαμβάνει το προσωπικό περιποίησης ή εξυπηρέτησης; Μάσκες και γάντια στα κέντρα ευεξίας;

Δεύτερη προτεραιότητα: Επαγγελματικές Επιδράσεις
Επαγγελματίες και πελάτες έχουν καταληφθεί από τις ίδιες ‘ασθένειες’.
Οι μεν επαγγελματίες διακατέχονται από αβεβαιότητα, φοβία για τις επιδράσεις στις επιχειρήσεις και πως θα τύχουν αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς.
Οι δε ταξιδιώτες διακατέχονται από αβεβαιότητα και φοβία για τις επιδράσεις που θα υπάρξουν στον τρόπο, στο κόστος και στις μορφή που θα λάβει η διαμονή, διακίνηση και διασκέδαση. Για τις ανωτέρω ασθένειες ένα είναι τo γιατρικό: Η ελαστικότητα στις (συν)αλλαγές τους. Τι εξυπακούει αυτό;

Α. Ελαστικότητα επιχειρήσεων
Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για διακοπές περνά μέσα από το τερματισμό των καραντινών, και μέσα από την ετοιμασία των υποδομών και των ανθρώπων για την επόμενη μέρα. Πέραν αυτών, ουσιαστικής σημασίας είναι η ελαστικότητα στην διατύπωση των όρων κρατήσεων. Τι εννοείται με αυτά;
 Τα ακυρωτικά μάλλον διαγράφονται από το λεξιλόγιο,
 Οι αλλαγές στις κρατήσεις γίνονται πάντα και ανά πάσα στιγμή,
 Οι επιστροφές λεφτών για τυχόν ακυρώσεις θα είναι πάντα στο 100%,
 Οι όποιες επιπλέον επιθυμίες για θέματα υγείας, για θέματα ευεξίας ή έστω για θέματα επιπλέον άνεσης θα πρέπει να θεωρούνται σαν απόδειξη επαγγελματισμού και του κάτι παραπάνω.

Τα ανωτέρω σκοπό και στόχο έχουν να ελευθερωθεί ο πελάτης από τυχόν φοβίες σε περίπτωση που επαναληφθούν φαινόμενα αποτροπής ταξιδιών. Η ψυχολογία του ταξιδιώτη θα ενισχυθεί με ελαστική προσέγγιση της κράτησης του και με δημοσιευμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε συνθήκες διακοπών άριστης υγειονομικής κατάστασης.

Β. Ελαστικότητα ταξιδιωτών
Η ελαστικότητα εκ μέρους των ταξιδιωτών επιζητείται εκεί και όπου θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας και προστασίας.
 Το αραίωμα των θέσεων στα εστιατόρια μπορεί να σημαίνει δείπνο ανά φάσεις,
 Τα επιπλέον μέτρα υγιεινής στα δωμάτια μπορεί να σημαίνει ότι η άφιξη θα γίνεται στις 4 αντί στις δύο, ενώ η αναχώρηση μετά το πρόγευμα και όχι το μεσημέρι,
 Το αραίωμα των ξαπλώστρων στην πισίνα μπορεί να σημαίνει πως κάποιοι θα κάνουν στην παραλία ηλιοθεραπεία ή ίσως στη βεράντα του δωματίου τους.
 Τα μέτρα προστασίας μπορεί να σημαίνει κάποιοι χώροι να είναι μόνο στη διάθεση κάποιων ευπαθών ομάδων, όπως μόνο για ηλικιωμένους.
 Οι περιορισμοί στις διακινήσεις μπορεί να σημαίνει ότι το λεωφορείο δεν θα μπορεί να σας επιβιβάσει, διότι πέρασε τον ανώτατο αριθμό που ενδείκνυται.

Ποιες οι κύριες προτεραιότητες και έγνοιες της στιγμής;
Πρώτιστα προέχει η προστασία όλων, των ξένων όταν θα είναι αυτό εφικτό, καθώς και όλων όσων θα είναι σε καθήκον για εξυπηρέτηση και φιλοξενία.
Επιπλέον προτεραιότητα όλων είναι να αποφασιστούν και υλοποιηθούν όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για ελαχιστοποίηση των απειλών και μεγιστοποίηση των πληροτήτων (υπό τις περιστάσεις).

Υπάρχουν κέρδη από την πανδημία

Αν αποτολμηθεί η αποτύπωση κερδών από την πανδημία, αυτά μπορεί να είναι:
 Το πρώτο μάθημα από την πανδημία είναι η αποφασιστικότητα για αναβάθμιση των καθημερινών πρακτικών, για προστασία / ασφάλεια ανθρώπων, είτε με αυστηρούς ελέγχους, είτε με αυτοπειθαρχημένη νοοτροπία. Δεν αναβαθμιζόμαστε για να περάσουμε τον έλεγχο αδειοδότησης, αναβαθμιζόμαστε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών.
 Το δεύτερο μάθημα από την πανδημία είναι ίσως η κορωνίδα των πάντων.
Αν αποκτήσουμε την νοοτροπία, πως τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αυτό θα βοηθήσει την καλλιέργεια εξατομικευμένων, αιχμικών και ποιοτικών παροχών προς καταγοήτευση του πελάτη. Τότε το κόστος της πανδημίας θα γίνει επένδυση με αειφόρο ποιοτικό όφελος που θα μας ενδεχομένως να μας διακρίνει στο διηνεκές!

Τότε μπορεί να θεωρείται πως ο τουρισμός της χώρας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Και ότι η πρωτόγνωρη κρίση έγινε πρωτόγνωρη ευκαιρία!

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

1. Ανάπτυξη τεχνολογιών και ικανοτήτων, on line marketing and sale , στην Κυπριακή Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

2. Επαρκής και διαρκής επιμόρφωση της διεύθυνσης και προσωπικού για ανάπτυξη γνώσης σε θέματα Υγείας ,Υγιεινής και προστασίας από λοιμωξιογόνες παθογένειες και ιούς.

3. Σχεδιασμός και προετοιμασία λειτουργίας Ξενοδοχείων καθώς και οι παράμετροι προστασίας τόσο σε επίπεδο μονάδων αλλά και των Δήμων.

4. Ο σχεδιασμούς δημιουργίας ΠΛΕΟΝ ενός μονίμου μηχανισμού / οργανισμού /ινστιτούτου, διαρκούς μελέτης παρακολούθησης και προετοιμασίας του ανταγωνισμού , των τάσεων και επερχόμενων κρίσεων καθώς και του ,RiskAssessment, του Κυπριακού Τουρισμού.