ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Η Κύπρος παραμένει ψηλά στους σχεδιασμούς των ξένων διοργανωτών ταξιδιών»

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή 400 σύνεδρων, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και επαγγελματιών ξένων χωρών όπως Ρωσία, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία και Ιρλανδία, το διαδικτυακό συνέδριο του ΠΑΣΥΔΙΞΕ, που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ, «The challenges facing the restart of Cyprus Tourism».

Στο συνέδριο συμμετείχαν  o Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κύριος Γιάννης Καρούσος, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κύριος Σάββας Περδίος και ανώτατα διευθυντικά στελέχη ξένων κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας όπως οι Jet2holidays Ηνωμένου Βασιλείου, Easyjet Holidays Ηνωμένου Βασιλείου, TUI group Europe, Hotelplan Ελβετίας, Apollo Σκανδιναβίας, καθώς επίσης και του Bookcyprus.com.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σημαντικά θέματα όπως τα πλάνα των εταιρειών τους για την Κύπρο στο άμεσο και εγγύς μέλλον, τον καθοριστικό ρόλο του εμβολιασμού όσο αφορά την προσεχή τουριστική σεζόν, την πράσινη ανάπτυξη στον τουρισμό, τη σημαντικότητα της διατήρησης της Κυπριακή φιλοξενίας, την ετοιμότητα των αεροπορικών εταιρειών για να συνεχίσουν τα πτητικά τους προγράμματα, εκφράζοντας παράλληλα τη θετικότητα αλλά και τη σιγουριά τους ότι ο τουρισμός της Κύπρου θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά το δεύτερο μισό της καλοκαιρινής περιόδου. Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν ότι η Κύπρος παραμένει ψηλά στο σχεδιαστικό προγραμματισμό των εταιρειών τους.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Επικοινωνιών & Έργων, Κύριος Γιάννης Καρούσος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Κράτους για αύξηση των πτήσεων προς την Κύπρο, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού Κύριος Σάββας Περδίος τόνισε ιδιαίτερα ότι όσοι τουρίστες διαγνωστούν θετικοί στον COVID-19 κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, το κόστος αυτών αλλά και των οικογενειών τους θα καλύπτεται από το Κράτος.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δρ. Χρίστος Αγγελίδης ανάφερε μεταξύ άλλων ότι με υπομονή και επιμονή θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον τουρισμό του τόπου και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για τη διαχρονική και διαρκή στήριξη της Τουριστικής βιομηχανίας.

Συνδιοργάνωνες ήταν το Κυπριακό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο καθώς επίσης και η εταιρεία Top Kinisis Conferences & Events.

 

Λευκωσία, Απρίλιος 2021