ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Πρωτόγνωρες προκλήσεις απαιτούν ψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ εκφράζει ευαρέσκεια και ικανοποίηση για το ψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης εκ μέρους όσων επαγγελματιών του τουρισμού έθεσαν τα καταλύματα τους στη διάθεση του κράτους για φιλοξενία επαναπατρισθέντων υπό 14-ήμερο περιορισμό. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης προς το διευθυντικό και όλο το προσωπικό που επιτελεί στο ακέραιο το καθήκον υπό άκρως ιδιάζουσες συνθήκες. Το ψηλό αίσθημα ευθύνης στις τόσο δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο κλάδος, αλλά και ολόκληρη η χώρα, αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτό το ψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης θα είναι πλέον η πυξίδα για να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κρίση, που προβλέπεται να διαφοροποιήσει εκ βάθρων το τομέα του τουρισμού, γεγονός που θα απαιτήσει απ’ όλους το μέγιστον των αντοχών.  Προς το παρών, είναι αναγκαίο να ακολουθούνται οι οδηγίες των ειδικών για κατ’ οίκον περιορισμό και διακίνηση μόνο για τα άκρως απαραίτητα.

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ καλεί όλους να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Στόχοι, προγραμματισμοί, σχεδιασμοί και πλάνα δράσης τίθενται υπό δραστική επαναξιολόγηση. Η κρίση, ως γνωστό όμως έχει και ευκαιρίες που πρέπει έγκαιρα να διαγνωστούν, αφού τίποτε δεν θα είναι όπως προηγουμένως στις ταξιδιωτικές συμπεριφορές.

Όσο δύσκολες και να φαίνονται οι επόμενες βδομάδες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με ψηλό αίσθημα ευθύνης και συλλογικότητα ο τομέας, όχι μόνο θα τα καταφέρει και θα ανακάμψει, μπορεί παράλληλα να διαφοροποιηθεί προς ένα πιο ποιοτικό και πιο αειφόρο προορισμό.

Από Δ.Σ. ΠΑΣΥΔΙΞΕ.