Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Υφυπουργείο Τουρισμού υλοποιεί «Σχέδιο Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού», η διάρκεια του οποίου επεκτάθηκε μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2021.
Για τη συμμετοχή πρόσθετων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων, το Υφυπουργείο ανακοινώνει 2η πρόσκληση συμμετοχής.
Στο Σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα)  τα οποία δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και  30η Νοεμβρίου 2021 μέγιστη τιμή 60 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 2 βράδια. Το Σχέδιο  προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού www.tourism.gov.cy (στήλη Ανακοινώσεις).
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής τους εντός της πιο πάνω περιόδου, δεδομένου ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2021 είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:
·        Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.  Σε ότι αφορά τα άτομα κάτω των 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.
·        Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Υπό το φως των πιο πάνω, επισυνάπτονται λεπτομέρειες για το Σχέδιο καθώς επίσης και σχετική δήλωση, τα οποία παρακαλώ όπως κοινοποιηθούν στα μέλη σας, για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Δευτέρα 30 Αυγούστου, στις 11.00.  

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Σχέδιο  για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου δεν χρειάζεται να αποστείλουν εκ νέου δηλώσεις.