Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας που θυσιάστηκαν κατά τη τεράστια αναίτια καταστροφική έκρηξη στo Μαρί.  Μας διακατέχουν όπως και όλη την κοινωνία αισθήματα θλίψης και οργής για το τι συνέβηκε, αλλά και αγωνία για το τι πιθανόν να συμβεί εκ του πουθενά.
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία,  μεσούσης της τουριστικής περιόδου και ως αποτέλεσμα της καταστροφής του κύριου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αδυνατεί  να παράσχει στους επισκέπτες τη βασική υποδομή της απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
Αντί της ποιοτικής εξυπηρέτησης των επισκεπτών, είμαστε υπόχρεοι να ψάχνουμε  λύσεις για τα αυτονόητα με στόχο την εκπλήρωση των στοιχειωδών τουριστικών αναγκών.  Αναμένουμε από τους αρμόδιους να εξεύρουν άμεσες λύσεις  στο ενεργειακό πρόβλημα που προέκυψε,  ως θέμα πρώτιστης εθνικής σημασίας.
Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους για τη δύσκολη αποστολή τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επιτελέσουν στο έπακρον το καθήκον τους, όπως το έπραξαν και στο παρελθόν.