Ευχές για καλή σαιζόν, προτροπές επιμόρφωσης και βελτίωσης!

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας θερινής τουριστικής περιόδου ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους επαγγελματίες και απασχολούμενους στη βιομηχανία καλή χρονιά και κάθε επιτυχία.
Με αυτήν την αφορμή τονίζεται η ανάγκη για εντατικοποίηση των κοινών προσπαθειών, ειδικά των επικεφαλείς, ώστε να επανακτήσει ο τουρισμός την αίγλη και την σημασία του στην κυπριακή βιομηχανία. Η προδιαγραφόμενη καλή χρονιά προσφέρεται μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, να αξιοποιηθεί ως εφαλτήριο υλοποίησης του κοινού οράματος για υψηλή τουριστική συνείδηση και άριστη φιλοξενιακή αξία!

Ο στόχος αυτός αναμφίβολα περνά μέσα από την εμψύχωση, ενδυνάμωση και επιμόρφωση των συνάδελφων και των απασχολουμένων, γεγονός που πρέπει να τύχει ψηλής προτεραιότητας, αξιοποιώντας υπάρχουσες δομές και σχέδια. Η διαχρονική αναβλητικότητα που έχει επιδειχθεί έχει μειώσει το επίπεδο υπηρεσιών και ζημιώνει την συνολική αξία και τη μακροπρόθεσμη προοπτική.

Τέλος  καλωσορίζονται οι χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που επέλεξαν την Κύπρο για απασχόληση στον τουριστικό τομέα.  Ο ρόλος που διαδραματίζουν είναι πλέον  καταλυτικός και αποφασιστικής σημασίας. Επιβάλλεται, όπου χρειάζεται, να τύχουν ταχύρρυθμης κατάρτισης και άρτιας πληροφόρησης, ώστε να καταστούν  με τη σειρά τους ένας θετικός παράγοντας φιλόξενης και ποιοτικής εξυπηρέτησης.  Γιατί τα έργα και οι συμπεριφορές τους τελικά  αποτυπώνονται στο δικό μας τουριστικό προϊόν. Θα πρέπει, πέραν από τη χαλιναγώγηση του λειτουργικού κόστους, να διασφαλιστεί το επίπεδο και η αξία της προσφερόμενης εμπειρίας στον επισκέπτη.