ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/11/10:  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΥΔΙΞΕ

 Βιωματικός Τουρισμός και Φιλοξενία Εμπειριών:

«Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα,  και όχι περιθωριακές μορφές παραθέρισης»

«Η πλήρη ένταξη του βιωματικού τουρισμού στη φαρέτρα μας αποτελεί ίσως μια ύστατη ευκαιρία για την διασφάλιση της αειφορίας της τουριστικής μας βιομηχανίας και αποτελεί το επόμενο επίπεδο βελτίωσης.  Η προσφορά ολοκληρωμένων εμπειριών παραθέρισης σ’ όλο το φάσμα του τουρισμού πρέπει να καταστεί το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα που θα μας εξασφαλίσει ένα ευοίωνο μέλλον και όχι να είναι απλά μια περιθωριακή μορφή τουρισμού». Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα του συνεδρίου  όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΔΙΞΕ κον Πόλυ Καλλή.

Το συνέδριο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων σε ακαδημαϊκή συνεργασία με το  CIIM  (Cyprus International Institute of Management) με θέμα «Βιωματικός Τουρισμός και Φιλοξενία Εμπειριών».

Ιδιαίτερα επίκαιρη και σηματοδοτούσα ήταν η πρόταση / πλαίσιο  του καθηγητή Δρ Θεόδωρου Παναγιώτου για το μέλλον του κυπριακού τουρισμού. Αίσθηση και ευμενή σχόλια προκάλεσε επίσης η παρουσίαση του Celes Davar στο απόλυτα επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής  του Βιωματικού Τουρισμού στον Καναδά που κατέδειξε τα τεράστια οφέλη από την αρμονική σύμπραξη ανθρώπου, κοινωνίας, φύσης σε βιωματικές δραστηριότητες.  Στο συνέδριο  κατατέθηκε επίσης πρόταση του Βουλευτή Αμμοχώστου Δρ Κυριάκου Χατζηγιάννη για Πρότυπο της Κυπριακής Φιλοξενίας.

Ο  πρόεδρος του  ΚΟΤ κος Αλέκος Ορουντιώτης προσφώνησε το συνέδριο και σ’ αυτό  συμμετείχαν ηγετικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας. Τα πορίσματα του συνεδρίου αφού τύχουν επεξεργασίας θα δημοσιευτούν  στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΥΔΙΞΕ www.cyhma.com

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2010 στο MEDITERRANEAN BEACH HOTEL  στην Λεμεσό με αθρόα συμμετοχή επαγγελματιών και φίλων του κυπριακού τουρισμού.

Tηλ. 99597596 (Πρόεδρος ΠΑΣΥΔΙΞΕ) ,  www.cyhma.com , info@cyhma.com .

 

Μέγας χορηγός του συνεδρίου ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.